Vepřové ledvinky na hořčici recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 150 ml vývar 1 lžíce máslo mléko 2 ks šalotka 2 - 3 lžíce bílé víno hladká mouka drcený kmín 1 lžíce dijonská hořčice mletý černý pepř 500 g vepřové ledvinky
Postup Vepřové ledvinky na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme žilek a vypereme. Potom je vložíme do mléka a necháme přes noc v lednici rozležet. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vývar promícháme s hořčicí. Na zahuštění šťávy si jednu lžíci másla obalíme v hladké mouce
Rozležené ledvinky opět vypereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Potom je zprudka orestujeme na oleji a ochutíme pepřem a kmínem. Jakmile ledvinky pustí šťávu, podlijeme je vínem a vývarem a zvolna udusíme doměkka. Šťávu podle potřeby zahustíme lžící másla, které jsme obalili v hladké mouce. Krátce povaříme a pokrm podle chuti osolíme
Vepřové ledvinky dušené na hořčici podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.