Vepřové ledvinky na hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
150 ml vývar
1 lžíce máslo
mléko
2 ks šalotka
2 - 3 lžíce bílé víno
hladká mouka
drcený kmín
1 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
500 g vepřové ledvinky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme žilek a vypereme. Potom je vložíme do mléka a necháme přes noc v lednici rozležet. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vývar promícháme s hořčicí. Na zahuštění šťávy si jednu lžíci másla obalíme v hladké mouce

  2. Rozležené ledvinky opět vypereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Potom je zprudka orestujeme na oleji a ochutíme pepřem a kmínem. Jakmile ledvinky pustí šťávu, podlijeme je vínem a vývarem a zvolna udusíme doměkka. Šťávu podle potřeby zahustíme lžící másla, které jsme obalili v hladké mouce. Krátce povaříme a pokrm podle chuti osolíme

  3. Vepřové ledvinky dušené na hořčici podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!