Rizoto s telecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
45 g cibule
35 g sádlo
6 cl voda
100 g rýže
20 g hladká mouka
40 g tvrdý sýr
100 g telecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, vsypeme do něj cibuli a necháme ji zpěnit. Maso vložíme do hrnce k cibuli, opečeme, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme do poloměkka.

  3. Z podušeného masa slijeme polovinu šťávy. Na maso vlijeme horkou vodu a přisypeme přebranou, dvakrát v horké vodě propranou rýži. Uvedeme do varu a pak dáme do trouby podusit. Slitou polovinu šťávy vydusíme až na tuk, přidáme hladkou mouku, osmahneme, rozvaříme s vodou a dosolíme.

  4. Rizoto s telecím masem poléváme šťávou a posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!