Rizoto s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks rajče 300 g rýže 200 g žampiony 2 lžíce za studena lisovaný olej podle chuti sůl mletý bílý pepř na ozdobu 1 svazeček pažitka 1 svazeček kadeřavá petrželka
Postup Rizoto s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Pažitku i petrželku nakrájíme nadrobno.
Na rozehřátém oleji orestujeme žampiony, přidáme rajčata a chvíli je podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
Uvařenou rýží zlehka smícháme s žampionovo-rajčatovou směsí.
Rizoto přendáme na servírovací mísu a bohatě posypeme bylinkami.
Dělená strava - sacharidový oběd nebo večeře