Rizoto s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks rajče
300 g rýže
200 g žampiony
2 lžíce za studena lisovaný olej
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
1 svazeček pažitka
1 svazeček kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Pažitku i petrželku nakrájíme nadrobno.

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme žampiony, přidáme rajčata a chvíli je podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Uvařenou rýží zlehka smícháme s žampionovo-rajčatovou směsí.

  4. Rizoto přendáme na servírovací mísu a bohatě posypeme bylinkami.

  5. Dělená strava - sacharidový oběd nebo večeře


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!