Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 kg brambory
1/3 lžíce kari
1 konzerva žampiony
1/2 lžíce mletá paprika
1 lžíce mletý kmín
100 g tvrdý sýr
400 g vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Olej na pánvi rozehřejeme, vložíme vepřové maso, okořeníme kmínem, mletou paprikou a kari kořením. Okořeněné maso přibližně 4 minuty za stálého míchání opékáme

  2. Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na plátky. Žampiony slijeme a nejlépe na savé utěrce zbavíme přebytečné tekutiny

  3. Do zapékací misky (pekáče) naskládáme spodní vrstvu brambor. Na ni dáme polovinu plátků žampionů a na ně kostky vepřového masa bez vypečené šťávy. Na maso opět rozložíme druhou polovinu žampionů a jako poslední vrstvu opět plátky syrových brambor. Ty nakonec polijeme vypečenou šťávou z vepřového masa

  4. Troubu předehřejeme na 180 °C a zapékací mísu do ní vložíme. Pečeme 40 minut. Mezitím si nastrouháme sýr na hrubém struhadle

  5. Po 40 minutách pečení mísu s vepřovým masem,

  6. " target="_blank" title="Pochoutky z nových brambor">brambory a žampiony vyjmeme, posypeme sýrem a ještě na 10 minut necháme zapéct

  7. Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!