Rizoto s pestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks pórek
2 lžičky libeček
300 g rýže natural
2 lžíce olivový olej
2 - 3 lžíce rajčatové pesto
1 kostka zeleninový bujon bio

Postup přípravy receptu

  1. Rýži natural propláchneme, vsypeme do hrnce, přidáme zeleninový bio bujon a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí. Většinou se všechna voda vsákne, ale podle potřeby můžeme přebytečnou vodu po uvaření slít. Rýže natural je měkká asi za 45 minut

  2. Mezitím očistíme velký pórek a celý ho nakrájíme na nudličky. Pórek osmahneme na rozpáleném oleji, zalijeme trochou vody, osolíme a necháme vysmahnout. Pórek nám změkne

  3. Připravený pórek vmícháme do rýže, přidáme rajčatové pesto, libeček a dobře promícháme

  4. Rizoto s pestem podáváme jako zdravý a lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!