Rizoto s pestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks pórek 2 lžičky libeček 300 g rýže natural 2 lžíce olivový olej 2 - 3 lžíce rajčatové pesto 1 kostka zeleninový bujon bio
Postup Rizoto s pestem
Postup přípravy receptu
-
Rýži natural propláchneme, vsypeme do hrnce, přidáme zeleninový bio bujon a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí. Většinou se všechna voda vsákne, ale podle potřeby můžeme přebytečnou vodu po uvaření slít. Rýže natural je měkká asi za 45 minut
Mezitím očistíme velký pórek a celý ho nakrájíme na nudličky. Pórek osmahneme na rozpáleném oleji, zalijeme trochou vody, osolíme a necháme vysmahnout. Pórek nám změkne
Připravený pórek vmícháme do rýže, přidáme rajčatové pesto, libeček a dobře promícháme
Rizoto s pestem podáváme jako zdravý a lehký hlavní chod.