Rizoto s mungem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
2 balíčky rýže
2 ks bílá paprika
200 g klíčky baby mungo
podle potřeby
olivový olej
podle chuti
kari koření
sójová omáčka
chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Větší cibuli nasekáme nadrobno, papriku na kostičky asi 1x1 cm. V osolené vodě uvaříme 2 pytlíky rýže parboiled.

  2. Ve velké pánvi na malém množství olivového oleje si zatím osmahneme cibuli. Přidáme kousky papriky, baby mungo a restujeme asi 5 minut.

  3. Poté přisypeme uvařenou rýži, posypeme kari kořením a důkladně zakápneme sójovou omáčkou a tekutým chilli. Na závěr do směsi klepneme jedno celé vejce, dobře promícháme, aby vejce ztuhlo a rizoto s mungem můžeme podávat.

  4. Rizoto s mungem výborně chutná, pokud jej na závěr na talíři posypeme lžičkou lněného semínka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!