Rizoto s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 hrnky voda
1/2 lžičky kari
1 lžíce olivový olej
1/2 ks velká cibule
1/2 kostky zeleninový bujón
mletý černý pepř
1/4 balíčku mražená kukuřice
čerstvé bylinky
1 hrnek jasmínová rýže
1 ks pečené kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme kuřecí stehno - běžně upečené. Využijeme tak navíc připravenou porci. Stehno zbavíme kůže, maso oddělíme od kosti a nakrájíme na kousky

  2. Rýži opláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou půlku bujonu a kari. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí a nabobtnání rýže 15 - 20 minut

  3. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli dozlatova osmažíme na lžíci olivového oleje, zasypeme mraženou kukuřicí a podlijeme vodou (asi 1 dl). Osolíme, opepříme a necháme vodu vydusit, kukuřici změknout. Odstavíme

  4. Rýži promícháme se zeleninou, masem a podle chuti ještě dosolíme, dopepříme, přidáme jiné koření podle chuti

  5. Rizoto s kuřecím masem podáváme jako teplý hlavní chod s čerstvou zeleninovou přílohou. Zdobíme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!