Rizoto s kuřecím masem a paprikášem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks mrkev
350 g rýže
500 g kuřecí prsa
50 g mražený hrášek
100 g mražená kukuřice
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kari
grilovací koření
sójová omáčka
mletá sladká paprika
100 g paprikáš
na ozdobu
strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Rýži přebereme a důkladně propláchneme. Vaříme ji v osolené vodě, můžeme ochutit kari. Hotovou rýži scedíme a pokud máme rádi rizoto sušší, rozložíme rýži do utěrky, aby vyschla.

  2. Maso nakrájíme na kousky a marinujeme 1 hodinu v oleji s oblíbeným kořením jako třeba grilovací, sójová omáčka, nebo jen sůl. Maso pak osmažíme.

  3. Na kostičky nakrájíme paprikáš a cibuli, na čtvrt kolečka mrkev. Každé zvlášť osmažíme, při smažení mrkve ji zakapeme sójovou omáčkou. Mraženou kukuřici a hrášek dáme povařit, dokud pěkně nezměkne.

  4. Rýži smícháme s masem, salámem a veškerou zeleninou. Ochutíme sladkou mletou paprikou, podle chuti opět sójovou omáčkou. Rizoto s kuřecím masem a paprikášem podáváme posypané strouhaným eidamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!