Rizoto s cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic máslo
250 g rýže
600 ml zeleninový vývar
1 ks cibule (větší)
100 ml smetana na vaření
120 g sýr Niva
1-2 ks cuketa (dle velikosti)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Cuketu důkladně omyjeme a neoloupanou ji nakrájíme na kostičky.

  2. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, zpěníme cibuli, přidáme cuketu a asi 3 minuty restujeme. Potom vsypeme rýži, důkladně ji promícháme s tukem, cibulkou a cuketou, vlijeme polovinu vývaru, hrnec přiklopíme, zmírníme plamen a počkáme, až se tekutina vypaří. Poté rýži zamícháme, ochutnáme. Pokud je ještě tvrdá, opakujeme stejný postup.

  3. Těsně před koncem vaření vsypeme rozdrobenou nivu, prolijeme rizoto smetanou a okamžitě podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!