Rizoto po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g hrášek
20 g máslo
1 ks cibule
50 g mrkev
50 g kukuřice
1 šálek masový vývar
100 g strouhaný sýr
300 g mleté maso
4 balíčky rýže parboleid
podle chuti
sůl
pepř
koření do mletých mas
parmezám
příloha
sterilované okurky
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži ve slané vodě podle návodu na obalu.

  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli. Na másle podusíme očištěnou a pokrájenou mrkev, do které přidáme hrášek a kukuřici. Mírně osolíme a dusíme doměkka.

  3. V hlubší pánvi rozehřejeme velmi malé množství oleje, na kterém osmahneme cibulku. Smažíme tak dlouho, dokud není cibulka lehce nazlátlá.

  4. K osmažené cibuli přidáme mleté maso, které v průběhu dušení masa rozmačkáme vidličkou. Vyhneme se tak spojeného, hrudkovitého masa.

  5. Okořeníme solí, pepřem a kořením do mletých mas. Podlijeme jedním šálkem masového vývaru.

  6. Když je maso podušené asi z poloviny, přidáme směs dušené mrkve s hráškem a kukuřicí.

  7. Do připravené masové směsi vsypeme uvařenou rýži a vmícháme strouhaný parmezám. Vše důkladně promícháme.

  8. Z hotového rizota tvoříme naběračkou kopečky, které klademe na talíř, posypeme strouhaným sýrem.

  9. Jako přílohu volíme sterilované okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!