Řízky z patizonu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks patizon
podle chuti
sůl
trojobal
2-3 ks vejce
1 miska strouhanka
3-4 lžíce smetana
1 miska hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
Postup Řízky z patizonu recept
Postup přípravy receptu
-
Patizony dobře omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Plátky patizonu osolíme z obou stran a necháme vypotit. Poté je osušíme pomocí papírového ubrousku.
Připravíme si misku s moukou, misku s vejci rozšlehanými se smetanou nebo mlékem a misku se strouhankou. Připravené plátky patizonu obalíme v připraveném trojobalu.
Připravené patizonové řízky klademe do rozpáleného oleje a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Řízky z patizonu podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod.