Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 špetky sůl
1 lžička máslo
2 ks brambory
2 špetky majoránka
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 ks petržel
50 g máslo na smažení
50 g červená čočka
1 špetka mletý kmín
30 g sušené houby
100 g ovesné vločky
4 ks cherry rajčátka
1 kostka bujon
1 snítka petržel kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme rozehřát v hrnci, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, petržel a jemně nakrájenou menší cibuli. Společně lehce osmahneme, až mrkev pustí barvu. Následně přisypeme ovesné vločky, krátce opět osmahneme a zalijeme vroucí vodou, tím nám vznikne zahuštěný základ polévky

  2. Do základu polévky přidáme sušené hříbky, cherry rajčátka, horkou vodu a krátce dusíme, stačí cca 5 - 10 minut, až je zelenina na skus a hříbky měkké. Pak přidáme do polévky propasírovaný česnek a na jemno nakrájené brambory. Dochutíme kostkou zeleninového masoxu nebo vývarem, přidáme drcený kmín, trochu soli, majoránku a vaříme

  3. Když jsou všechny ingredience měkké, dáme do polévky uvařenou červenou čočku a dochutíme podle libosti. Zeleninovou polévku stáhneme z ohně, přidáme lžičku másla na zjemnění a vmícháme nasekanou čerstvou petrželku

  4. Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami je zdravá, výživná a opravdu moc dobrá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!