Kuřecí řízek s houstičkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
slunečnicový olej
hladká mouka
čerstvá petrželka
1 ks kuřecí prso
1 ks starší houska

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Oddělíme z něj krátký sval a zbývající část podélně rozkrojíme. Vzniknou nám 2 větší a 1 menší řízek. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce

  2. Rozklepneme vejce a ochutíme vegetou nebo solí. Nakrájíme starší housku na kostičky a omytou zelenou petrželku. Řízky obalené v hladké mouce protáhneme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Do zbytku rozšlehaných vajec přidáme nakrájenou petrželku

  3. V pánvi na rozehřátém oleji kuřecí řízek usmažíme, po chvíli omočíme ve vejci a kostičkách housky. Řízek vrátíme zpět do pánve a krátce osmažíme

  4. Kuřecí řízek s houstičkou podáváme s bramborem, bramborovou kaší. Je dobrý i s bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!