Polévka z bílé ředkve recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 - 2 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
smetana
40 g celer
tymián
1 ks petržel
1 ks zázvor
slunečnicový olej
mletý černý pepř
1 ks bílá ředkev

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, poté cibuli osmahneme dozlatova, zalijeme 1,5 l vody a necháme přijít k varu. Mezitím si na hrubo nastrouháme velkou bílou špičatou ředkev, vložíme do hrnce a vaříme

  2. Dále si připravíme nadrobno nakrájené brambory, nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Česnek utřeme se solí a přidáme na jemno nastrouhaný zázvor

  3. Nyní tyčovým mixerem rozmixujeme vařenou ředkev. Začneme přidávat brambory, mrkev, petržel, celer, česnek se zázvorem. Dochutíme špetkou pepře a solí podle chuti, nakonec majoránku a poté vaříme do změknutí brambor

  4. Polévku z bílé ředkve můžeme podávat se zapečenou vekou a sýrem a máme výbornou jarní a letní večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!