Vepřové řízečky z trouby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
2 hrnky strouhanka
1 lžička hořčice
1/2 ks citron
1 lžička oregano
1 lžička mletá sladká paprika
500 g vepřová pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme, maso se tak nepotrhá. Vejce vyšleháme se solí, červenou paprikou, oreganem a česnekem, přidáme hořčici a citronovou šťávu. Maso necháme v marinádě po dobu cca dvou hodin, ale může být i déle

  2. Maso poté obalujeme jen ve strouhance. Obalené řízky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme trochou oleje a pečeme asi 15 minut při teplotě 200 °C. Poté obratíme, znovu zastříkneme olejem a dopečeme po dobu dalších zhruba 15 minut dozlatova

  3. Vepřové řízečky z trouby podáváme jako obvykle, například s bramborovou kaší a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!