Polévka z čerstvých rajčat a celeru recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
sůl
20 g máslo
1,5 kg rajčata
1 ks cibule
1 svazek bazalka
1 lžíce olivový olej
zakysaná smetana
1 l zeleninový vývar
0,5 g řapíkatý celer
mletý černý pepř
Postup Polévka z čerstvých rajčat a celeru
Postup přípravy receptu
-
Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
V hrnci rozehřejeme máslo se lžící oleje a necháme na něm pomalu zesklovatět cibuli. Přidáme celer a ještě chvíli opékáme, poté přidáme rajčata, podlijeme částí vývaru, přiklopíme a necháme pár minut dusit
Polévku z čerstvých rajčat rozlijeme do talířů a ihned podáváme samotnou nebo s pečivem
Zdroj: www.akademiekvality.cz