Polévka z čerstvých rajčat a celeru recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
1,5 kg rajčata
1 ks cibule
1 svazek bazalka
1 lžíce olivový olej
zakysaná smetana
1 l zeleninový vývar
0,5 g řapíkatý celer
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. V hrnci rozehřejeme máslo se lžící oleje a necháme na něm pomalu zesklovatět cibuli. Přidáme celer a ještě chvíli opékáme, poté přidáme rajčata, podlijeme částí vývaru, přiklopíme a necháme pár minut dusit

  3. Polévku z čerstvých rajčat rozlijeme do talířů a ihned podáváme samotnou nebo s pečivem

  4. Zdroj: www.akademiekvality.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!