Řízečky z panenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g vepřová panenka
těstíčko
sůl
1 ks vejce
1 lžíce mléko
2 lžíce hladká mouka
200 g tvrdý sýr
1 špetka kypřící prášek do pečiva
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme suroviny na těstíčko a důkladně promícháme. Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět promícháme, dokud se nám vše pěkně nespojí.

  2. Maso nakrájené na plátky jemně pomoučníme a postupně obalujeme v sýrovém těstíčku. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby z masa nestékalo.

  3. Obalené řízečky z panenky ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Řízečky z panenky podáváme s bramborem nebo jinou přílohou, kterou máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!