Řízečky nakyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
0.5 hrnečku olej
1 lžička sůl
1 lžička ocet
0.5 hrnečku mléko
1 ks cibule
3 lžíce polohrubá mouka
500 g vepřové maso
2 lžíce zavařený kyselý kopr
příloha
1 kg vařený brambor

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na plátky, po krajích nařízneme a naklepeme paličkou. Osolíme ze všech stran.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a vepřové plátky opečeme z obou stran. Přidáme cibuli, osmahneme a podlijeme malým množstvím vody. Vaříme 30 minut.

  4. Do hrníčku nalijeme mléko, přidáme mouku a rozmícháme dohladka, tím vytvoříme zákletku.

  5. Po 30-ti minutách přidáme zákletku k řízkům, přidáme kopr, zamícháme a krátce provaříme. Řízečky nakyselo dochutíme octem a cukrem, podle potřeby přisolíme.

  6. Řízečky podáváme k vařeným bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!