Ricottový dezert se smetanou a čokoládou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 lžic marmeláda
čokoláda
4 lžíce cukr moučka
2 lístky želatina
250 g ricotta
200 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Želatinové lístky namočíme asi na 10 minut ve studené vodě. Čokoládu nastrouháme a uložíme zatím do lednice

  2. Smetanu našleháme s oblíbenou marmeládou, ricottou a cukrem moučka. Smetanovou ricottu ohřejeme a promícháme s povolenou želatinou, kterou jsme dobře vyždímali

  3. Připravíme dva větší nebo 4 menší poháry. Do poháru dáme lžíci smetanové ricotty, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou. Pokračujeme dále smetanou a čokoládou do spotřebování surovin. Naposledy posypeme čokoládou a poháry uložíme do lednice na ztuhnutí

  4. Ricottový dezert se smetanou a čokoládou podáváme dobře vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!