Plněný piknikový chleba recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
2 ks cibule
4 lžíce majonéza
1 lžíce kečup
250 g žampiony
pepř
700 g vepřové maso
1 lžička ostrá hořčice
1/2 kg bochník chleba

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Maso omyjeme, osušíme, opepříme a naklepeme

  2. Z chleba odřízneme větší patku a vydlabeme střídku. Smícháme majonézu, kečup a hořčici a touto směsí vytřeme vnitřek bochníku

  3. Na pánvi řádně propečeme maso z obou stran a přendáme ho na talíř. Do výpeku vložíme cibuli a česnek, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Osolíme a opepříme a podusíme doměkka

  4. Bochník chleba pevně vyplníme masem a žampionovou směsí. Střídkou vytřeme zbytek šťávy z pánve a vtlačíme do bochníku. Otvor přikryjeme patkou a vše zarolujeme pevně do čisté utěrky. Převážeme provázkem, zatížíme a necháme v chladu do druhého dne rozležet

  5. Plněný piknikový chleba krájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!