Red Velvet cake se smetanovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
115 g máslo
240 g podmáslí
300 g cukr krupice
10 g vanilkový cukr
310 g hladká mouka
1 lžička vinný ocet
220 g rostlinný olej
1 lžíce jedlá soda
5 kapek červené potravinářské barvivo
2 lžíce holandské kakao
krém
160 g cukr moučka
1 lžička vanilková esence
300 g smetana ke šlehání 33 %
500 g tavený neochucený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si suroviny o pokojové teplotě. Do jedné mísy přesejeme hladkou mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Vše pořádně promícháme.

  2. V druhé míse utřeme máslo s cukrem, přidáme jedno a pak i druhé vejce, pořádně obě zamixujeme a postupně přidáme olej, vinný ocet, vanilkový cukr a podmáslí. Jakmile je vše v jedné hmotě, začneme po lžících přidávat naši suchou směs.

  3. Nakonec přidáme červené barvivo, můžete použít i jiné, ale potom to není Red Velvet, ale třeba s modrým barvivem je to Blue Velvet. V Americe, kde jsem byla dva roky na stáži, dávali řepnou šťávu bez octa a dali více mouky, ale to já nedělám.

  4. Formu vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Já používám dvě kulaté formy v poloměru 23 cm, ale pokud chceme péct v jedné kulaté formě, je lepší dát formu do vyššího pekáče a do něj nalít vodu tak do třetiny kulaté formy.

  5. Korpus pečeme asi 25 - 30 minut podle formy a množství. A během pečení korpusu si připravíme si krém.

  6. Cukr moučka třikrát prosejeme do menší misky. Do větší mísy dáme tavený sýr, rozšleháme ho na krém, přidáme lžičku vanilkové esence a znovu šleháme. Poté po lžících přidáváme cukr moučka a šleháme.

  7. Do druhé mísy dáme smetanu ke šlehání, můžete přidat i ztužovač a pořádně vyšleháme. Smetanu pak po lžících zapracujeme do cukrové směsi a necháme chvíli vychladit.

  8. Korpusy necháme zchladnout do pokojové teploty, potom je můžeme trošku seříznout do roviny a ze zbytků udělat malé sypání. Korpusy slepíme krémem, potom také krémem pomažeme a ozdobíme podle fantazie.

  9. Red Velvet cake se smetanovým krémem podáváme k různým svátečním příležitostem jako lahodný moučník jedinečné barvy a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!