Jehněčí špízy na rozmarýně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

12 stroužků česnek
rýže
šafrán
4 snítky rozmarýna
olivový olej
1-2 ks červená paprika
2 lžíce suché bílé víno
500 g jehněčí nohy bez kosti
1/2 lžičky mletý kmín římský
1 snítka oregana

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso nakrájíme na kostky o hraně 5 cm. Všechny suroviny na přípravu marinády (olivový olej - 2 lžíce, víno, kmín, oregano) smícháme v misce. Přidáme jehněčí maso, promícháme je s marinádou a uložíme na 4 až 12 hodin do chladničky

  2. Hodinu před grilováním namočíme snítky rozmarýny do studené vody. Papriky nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen, potom je nakrájíme na čtverce o straně přibližně 5 cm

  3. Papriky a česnek povaříme asi minutu ve vroucí vodě, ochladíme studenou vodou, osušíme a odložíme. snítky rozmarýny vyjmeme z vody a osušíme. Spodní 4 cm zbavíme jehlic, abychom získali,,rukojeť"

  4. Na snítky rozmarýny navlékneme střídavě kousky jehněčího masa, stroužky česneku a kousky paprik. Pokud není větvička dostatečně pevná, aby propíchla maso, propícháme je nejprve grilovací jehlou

  5. Grilovací rošt potřeme mírně olejem a rozložíme na něj špízy. Rošt postavíme zhruba 13 cm pod rozehřátý gril a špízy grilujeme 10 - 12 minut. Během grilování je potíráme zbylou marinádou nebo olivovým olejem a obracíme. Podáváme s rýží a šafránem

  6. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!