Jehněčí stehna na česneku s medem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

12 stroužků česnek
olej
sůl
kmín
voda
1 lžíce med
1 lžička sušený tymián
2 hrstě sušené houby
mletá sladká paprika
4 ks jehněčí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí stehna (z cca 3 kg jehněte) si omyjeme, osolíme, okmínujeme, potřeme mletou paprikou, prolisovaným česnekem a dáme na dno pekáčku

  2. Maso zalijeme vodou a olejem, přidáme med, tymián a houby. Jehněčí stehna přikryjeme alobalem a dáme péct na 180 °C. Pečeme alespoň 1,5 hodiny doměkka a poté sundáme alobal

  3. Jehněčí stehýnka vyndáme z pekáče na talíř, výpek s vodou přelijeme do pánvičky, kde ho zredukujeme. Dno pekáčku zakápneme olejem a stehna přeskládáme zpět. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C a kůžičku opečeme dozlatova

  4. Jehněčí stehna na česneku s medem podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!