Řecký krupicový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
150 g krupice
125 g cukr krupice
50 g ořechy
1 balíček vanilkový cukr
3 lžíce polohrubá mouka
poleva
75 ml voda
0.5 ks citron
60-70 g cukr moučka
na ozdobu
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s oběma druhy cukru a špetkou soli vyšleháme do pěny.

  2. Smícháme mouku, krupici, prášek do pečiva a strouhané vlašské ořechy. Sypkou směs vmícháme do pěny.

  3. Bílky vyšleháme do tuha a sníh opatrně vmícháme do žloutkové směsi.

  4. Těstem naplníme podlouhlou formu (třeba chlebíčkovou) vyloženou pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 40 - 50 minut na 175 °C.

  5. Vodu smícháme s citronovou šťávou (z půlky citronu) a cukrem. Sirup provaříme asi 10 minut.

  6. Upečený řecký krupicový koláč vyklopíme, pokapeme sirupem a poklademe půlkami ořechů. Ozdobený krupicový koláč necháme zcela vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!