Řecký krupicový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 8 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 150 g krupice 125 g cukr krupice 50 g ořechy 1 balíček vanilkový cukr 3 lžíce polohrubá mouka poleva 75 ml voda 0.5 ks citron 60-70 g cukr moučka na ozdobu ořechy
Postup Řecký krupicový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s oběma druhy cukru a špetkou soli vyšleháme do pěny.
Smícháme mouku, krupici, prášek do pečiva a strouhané vlašské ořechy. Sypkou směs vmícháme do pěny.
Bílky vyšleháme do tuha a sníh opatrně vmícháme do žloutkové směsi.
Těstem naplníme podlouhlou formu (třeba chlebíčkovou) vyloženou pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 40 - 50 minut na 175 °C.
Vodu smícháme s citronovou šťávou (z půlky citronu) a cukrem. Sirup provaříme asi 10 minut.
Upečený řecký krupicový koláč vyklopíme, pokapeme sirupem a poklademe půlkami ořechů. Ozdobený krupicový koláč necháme zcela vychladnout.