Rajská polévka s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks celer
1 lžíce hladká mouka
800 ml zeleninový vývar
10 dkg tvrdý sýr
500 ml rajčatové pyré
podle chuti
sůl
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a menší celer na malé kostky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvé bylinky nasekáme na jemno.

  2. V kastrolu na másle zpěníme cibuli, přidáme celer a restujeme asi 5 minut. Dále zasypeme moukou, krátce osmažíme, zalijeme zeleninovým vývarem, dobře rozšleháme a osolíme. Vaříme, dokud celer nezměkne, potom ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme rajčatové pyré nebo rajčatovou šťávu a povaříme. Podle potřeby můžeme polévku zředit vývarem nebo vodou.

  3. Rajskou polévku s celerem podáváme posypanou nastrouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!