Jemný bramborový knedlík recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 lžičky sůl
1 ks vejce
350 g hrubá mouka
500 g vařené brambory
400 g syrové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory (500 g) uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Syrové brambory (400 g) oloupeme a nastrouháme také na jemno

  2. Nastrouhané brambory spojíme v míse s jedním vejcem, 2 lžícemi oleje, 3 lžičkami soli, přibližně 350 g hrubé mouky a vše spojíme v těsto. Mouku přidáváme podle toho, jak těsto lepí

  3. Z hotového těsta tvoříme kuličky asi 5 cm velké a vaříme je v osolené vodě přibližně 8 -10 minut podle velikosti. Po vytažení každý knedlík propícháme párátkem, aby se nám knedlíky nesrazily

  4. Jemné bramborové knedlíky podáváme například s dušeným špenátem a uzeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!