Jemný bramborářský chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 lžička kmín
30 g droždí
1 lžíce cukr krupice
500 g hladká mouka
125 ml vlažná voda
250 g brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vykynout kvásek

  2. Do mísy přesejeme mouku, přidáme sůl, kmín a zamícháme. Do směsi vmícháme nastrouhané uvařené brambory a kvásek a dobře vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě vykynout

  3. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, propracujeme a vytvoříme dvě šišky, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme dokynout

  4. Jemný bramborářský chléb pečeme ve vyhřáté troubě na 210 °C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!