Rajská polévka po polsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 kostka masox
hrubá mouka
1 kelímek sladká smetana
2-3 l vroucí voda
6 ks větší rajský protlak
1-2 ks kuřecí kostra

Postup přípravy receptu

  1. Kostru z kuřete dáme vařit společně s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a masoxem.

  2. Asi po hodině vaření polévku přecedíme, do čistého vývaru přidáme protlaky (GIANA), vaříme ještě asi půl hodiny.

  3. Mezitím si připravíme strouhání: Smícháme mouku s vejcem, mouky dáme tolik, aby se vytvořila tvrdá koule, která pak půjde nastrouhat na hrubém struhadle rovnou do polévky. Rajskou polévku se strouháním ještě pár minut zavaříme. Nakonec vlijeme smetanu.

  4. Rajskou polévku po polsku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!