Rajská omáčka s koulemi z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
3-5 lžic strouhanka
750 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
omáčka
2 ks cibule
voda
kečup
2 konzervy rajčatový protlak
cukr krupice
1-2 ks bobkový list
1 lžička mletá skořice
hladká mouka
3 ks celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme kuličky. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 2 vejce a strouhanku. Dobře promícháme a když se hmota krásně spojuje, děláme kuličky. Pokud se vše ještě moc lepí, přidáme trochu strouhanky.

  2. Na základ omáčky si oloupeme a najemno nakrájíme cibule. Cibuli dáme a rozehřátý tuk a restujeme dozlatova. Přidáme rajčatové protlaky, trochu vody. zamícháme a pak vložíme kuličky. Opět podlijeme trochou vody a hlídáme, aby se kuličky nepřichytly ke dnu. Přidáme bobkový list a nové koření a zhruba 15 minut necháme povařit. Poté kuličky vyjmeme a do omáčky přidáme ještě trochu vody a necháme přejít varem. Vodu smícháme s hladkou moukou a zahustíme jí omáčku. Nakonec rajskou omáčku dochutíme. Na dochucení přidávám 1 lžičku mleté skořice, cukr, sůl a trochu kečupu. Opět necháme chvilinku povařit.

  3. Rajskou omáčku scedíme přes síto a propasírujeme. Do omáčky vložíme kuličky a necháme ještě tak 5 minut vařit. Můžeme podávat.

  4. Na talíře rozdělíme kuličky, přelijeme je omáčkou a doplníme přílohou podle chuti. Dá se použít knedlík, těstoviny a rýže. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!