Jemný domácí rajčatový kečup recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

70 g cukr
1 lžička sůl
1 kg rajčata
1 ks cibule
60 ml voda
2 ks jablka
5 ks hřebíček
3 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
60 ml jablečný ocet
1 špetka mletá skořice
5 kuliček celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, jablka a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a octem, přidáme sůl a cukr a veškeré koření

  2. Vaříme na mírném stupni asi hodinu a občas směs promícháme. Poté vyjmeme z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujeme dohladka a pokud chceme mít kečup doopravdy hladký, ještě kečup propasírujeme

  3. Sklenice, ve kterých budeme kečup skladovat, vyvaříme horkou vodou. Poté je naplníme, uzavřeme a dnem vzhůru necháme odstát do vychladnutí

  4. Jemný domácí rajčatový kečup používáme podle naší chuti k dochucení různých pokrmů

  5. Zdroj: www.akademiekvality.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!