Jemný čokoládový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
180 g máslo
150 g cukr krupice
150 g čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
100 g hladká mouka
máslo na vymazání
70 g mléčná čokoláda
kokos na vysypání
1 lžíce nescafé

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, hořkou a mléčnou čokoládu, ale také oba cukry rozpustíme společně ve vodní lázni. Když máme hmotu kompaktní, přidáme i rozpustnou kávu. Necháme trochu vychladnout

  2. Do čokoládové hmoty zašleháme žloutky. Přidáme mouku a vyšlehaný sníh z bílků

  3. Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Vlijeme čokoládové těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme asi 30 minut

  4. Jemný čokoládový moučník vyjmeme z trouby, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme se šlehačkou nebo smetanovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!