Rajská omáčka podle Šárky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 ks rajčatový protlak
3 ks bobkový list
8 kuliček nové koření
2 kostky hovězí vývar
8 kuliček celý černý pepř
podle chuti
cukr
sůl
mletá skořice
sladký kečup
podle potřeby
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na špičku lžičky mletou skořici a 2 rajčatové protlaky. Zalijeme litrem vody a přidáme 2 kostky hovězího bujonu nebo 1 litr doma připraveného vývaru. Přisypeme 8 kuliček nového koření, 8 kuliček celého pepře a 3 bobkové listy. Rajskou omáčku necháme vařit.

  2. Když rajská omáčka přejde varem, necháme na menším stupni dovařit půl hodiny. Přidáme podle libosti kečup, který omáčku trochu zahustí. Do hrnečku si napustíme studenou vodu a do ní zamícháme hladkou mouku, kterou následně rajskou omáčku zahustíme. Rajskou omáčku ještě povaříme, dochutíme cukrem, solí a na závěr přecedíme.

  3. Rajskou omáčku podle Šárky podáváme s knedlíkem a masem podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!