Rajská omáčka podle Šárky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 ks rajčatový protlak 3 ks bobkový list 8 kuliček nové koření 2 kostky hovězí vývar 8 kuliček celý černý pepř podle chuti cukr sůl mletá skořice sladký kečup podle potřeby voda hladká mouka
Postup Rajská omáčka podle Šárky recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle si osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na špičku lžičky mletou skořici a 2 rajčatové protlaky. Zalijeme litrem vody a přidáme 2 kostky hovězího bujonu nebo 1 litr doma připraveného vývaru. Přisypeme 8 kuliček nového koření, 8 kuliček celého pepře a 3 bobkové listy. Rajskou omáčku necháme vařit.
Když rajská omáčka přejde varem, necháme na menším stupni dovařit půl hodiny. Přidáme podle libosti kečup, který omáčku trochu zahustí. Do hrnečku si napustíme studenou vodu a do ní zamícháme hladkou mouku, kterou následně rajskou omáčku zahustíme. Rajskou omáčku ještě povaříme, dochutíme cukrem, solí a na závěr přecedíme.
Rajskou omáčku podle Šárky podáváme s knedlíkem a masem podle libosti.