Rajská omáčka mojí maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 balíčků máslo
1 ks cibule
1 ks celer
2 plátky citron
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 l hovězí vývar
2 ks celá skořice
560 g rajský protlak
podle chuti
cukr
sůl
hřebíček
bobkový list
celý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na rozpáleném másle smažíme nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme na kostičky nakrájené mrkve, petržel a celer. Dále přidáme bobkový list, celý pepř, celou skořici, hřebíček, dva plátky citronu a podusíme. Pozor, citron nesmí být nahořklý, omáčku to může zkazit!

  3. Až bude zelenina podušená, zaprášíme moukou, dokud se směs nespojí. Poté zalijeme hovězím vývarem a vmícháme rajské protlaky. Omáčku necháme povařit a podle chuti osolíme a cukrujeme. Během vaření se chutě rozloží, takže doporučuji dochucovat průběžně. Až se omáčka povaří, vypneme a přes sítko propasírujeme do druhého hrnce.

  4. Rajskou omáčku mojí maminky podáváme s kuličkami z mletého masa, plněnými paprikami nebo hovězím masem. Jako přílohu servírujeme knedlíky nebo těstoviny. Záleží, jak to máte rádi!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!