Rajská omáčka bez masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
100 g máslo
2 ks cibule
0 lžiček tymián
2 ks hřebíček
4 lžíce cukr krupice
2 ks bobkový list
4-5 lžic hladká mouka
2 l masový vývar
12 kuliček celý pepř
2 ks rajský protlak
8 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vegetariáni použijí zeleninový vývar.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a olej. Vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme mouku, osmahneme a přidáme cukr a všechno koření. Vše důkladně promícháme. Základ omáčky zalijeme vývarem, přidáme protlak, promícháme a vaříme asi 15 minut. Hotovou rajskou omáčku přecedíme, přivedeme k varu a dochutíme solí a cukrem.

  3. Rajskou omáčku bez masa podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!