Rajčatový základ na pizzu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
100 g mrkev
4 lžičky cukr krystal
2 lžičky sušená bazalka
650 g loupaná rajčata
podle chuti
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčátka spaříme v horké vodě, oloupeme a odstraníme jádra. Poté je společně s cibulí, mrkví a česnekem rozmixujeme a směs dáme vařit.

  2. Do směsi přidáme cukr, sůl, bazalku a dochutíme pepřem. Vaříme na mírném ohni cca 45-60 minut. Hotovou směs můžeme ihned použít nebo také zamrazit a popřípadě zavařit do sklenic.

  3. Poznámka: 1 dávka vystačí na cca 3 pizzy na plechu nebo 6-8 kulatých (průměr 32 cm).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!