Rajčatový salát s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 g rajčata
250 g ředkvičky
150 g niva
cukr krupice
250 g mladá cuketa
podle potřeby
1-2 ks vejce
1 ks cibule
podle chuti
ocet nebo citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata i očištěné ředkvičky nakrájíme na plátky a cuketu na nudličky. Zeleninu ochutíme solí i cukrem, promícháme a necháme asi 20 minut vypotit.

  2. Podle chuti zeleninu dochutíme octem i solí a rozdělíme do misek. Každou porci bohatě posypeme hrubě nastrouhanou nebo rozdrobenou nivou a podáváme.

  3. Do salátu můžeme přidat i drobně nasekanou cibuli, případně místo nivy použít natvrdo uvařené vejce. Nebo taky použít všechny ingredience dohromady.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!