Rajčatový salát s ančovičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks rajčata
1 konzerva ančovičky
0.3 hrnku olivový olej
2 lžíce červený vinný ocet
2 lžíce čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Ančovičky propláchneme vinným octem. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

  2. Na plochou salátovou mísu narovnáme na plátky nakrájená rajčata, zasypeme ančovičkami, přidáme olej a petrželku. Pomocí dvou vidliček salát jemně promícháme. Necháme 30 minut stát za občasného promíchání.

  3. Rajčatový salát s ančovičkami podáváme s bílou bagetkou jako předkrm, ale v letních měsících i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!