Rajčatový květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 1 ks květák 0.3 lžičky mletý bílý pepř 0.3 lžičky muškátový květ omáčka sůl 30 g máslo 1 dl kysaná smetana 20 g hladká mouka 4-6 lžic ostrý kečup vývar (z kostky) na ozdobu 100 g strouhaný sýr
Postup Rajčatový květák recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky. Osolenou vodu uvedeme do varu, vložíme květák a uvaříme ho do poloměkka. Poté květák vyndáme a necháme okapat.
Rozehřejeme máslo, okořeníme ho muškátem i pepřem, vložíme květák a podusíme ho doměkka.
Z másla a mouky si připravíme světlou zásmažku. Po troškách do ní přiléváme vychladlý vývar podle požadované hustoty omáčky. Pak přilijeme smetanu a provaříme. Nakonec přidáme kečup, podle chuti přisolíme a jen krátce prohřejeme.
Květák rozdělíme na talíře, zalijeme ho kečupovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Vhodnou přílohou k rajčatovému květáku jsou vařené brambory.