Rajčatový květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
1 ks květák
0.3 lžičky mletý bílý pepř
0.3 lžičky muškátový květ
omáčka
sůl
30 g máslo
1 dl kysaná smetana
20 g hladká mouka
4-6 lžic ostrý kečup
vývar (z kostky)
na ozdobu
100 g strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky. Osolenou vodu uvedeme do varu, vložíme květák a uvaříme ho do poloměkka. Poté květák vyndáme a necháme okapat.

  2. Rozehřejeme máslo, okořeníme ho muškátem i pepřem, vložíme květák a podusíme ho doměkka.

  3. Z másla a mouky si připravíme světlou zásmažku. Po troškách do ní přiléváme vychladlý vývar podle požadované hustoty omáčky. Pak přilijeme smetanu a provaříme. Nakonec přidáme kečup, podle chuti přisolíme a jen krátce prohřejeme.

  4. Květák rozdělíme na talíře, zalijeme ho kečupovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Vhodnou přílohou k rajčatovému květáku jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!