Rajčatový kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
10 stroužků česnek
5 lžic sůl
0 l ocet
500 g cibule
1 kg jablko
3 kg rajče
5 ks bobkový list
0 lžic nové koření
0 lžic mletá skořice
5 ks červená paprika
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, jablka, cibuli, česnek a papriky očistíme a podle potřeby oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme a přidáme 5 kousků bobkového listu. Vše dáme do velkého kastrolu nebo pekáče a necháme rozpékat 45 minut při 180 - 200°C, dle potřeby teplotu snížíme. Občas zamícháme.

  2. Do propečené směsi přidáme sůl, cukr, ocet a ostatní koření, zamícháme a dopékáme ještě 20 minut. Horkou směs na kečup rozmixujeme.

  3. Rajčatový kečup plníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru nebo sterilujeme.

  4. Rajčatový kečup podáváme podle chuti. Na topinky, k těstovinám, do omáček, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!