Rajčatová zeleninová omáčka s nivou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 - 2 špetky sůl 1 ks cuketa 100 g niva 2 špetky oregano 2 lžíce olivový olej zeleninový vývar 1 svazek jarní cibulka 2 špetky mletý barevný pepř 2 hrnky rajčatové pyré 1 balíček mražená zeleninová směs na lečo
Postup Rajčatová zeleninová omáčka s nivou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme veškerou zeleninu. Jarní cibulku s natí očistíme a nakrájíme. Mladou cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme na drobné kousky. Zeleninovou směs na lečo vyndáme z mrazničky, ale samozřejmě můžeme použít i čerstvou zeleninu (pórek, paprika, rajčata, cibule apod.)
V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Přidáme cuketu a orestujeme. Vsypeme zeleninovou směs a znovu za stálého míchání restujeme. V tuto chvíli už osolíme, opepříme a přilijeme rajčatové pyré a trochu vývaru. Směs promícháme a za občasného míchání podusíme, stačí 10 minut. V průběhu dušení přidáme i oregano a ke konci prolisovaný česnek. Rajčatovou zeleninovou omáčku v závěru zahustíme nahrubo nastrouhanou nivou. Dál již nevaříme
Rajčatovou zeleninovou omáčku s nivou podáváme s jasmínovou rýží jako hlavní chod.