Rajčatová zeleninová omáčka s nivou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 - 2 špetky sůl
1 ks cuketa
100 g niva
2 špetky oregano
2 lžíce olivový olej
zeleninový vývar
1 svazek jarní cibulka
2 špetky mletý barevný pepř
2 hrnky rajčatové pyré
1 balíček mražená zeleninová směs na lečo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme veškerou zeleninu. Jarní cibulku s natí očistíme a nakrájíme. Mladou cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme na drobné kousky. Zeleninovou směs na lečo vyndáme z mrazničky, ale samozřejmě můžeme použít i čerstvou zeleninu (pórek, paprika, rajčata, cibule apod.)

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Přidáme cuketu a orestujeme. Vsypeme zeleninovou směs a znovu za stálého míchání restujeme. V tuto chvíli už osolíme, opepříme a přilijeme rajčatové pyré a trochu vývaru. Směs promícháme a za občasného míchání podusíme, stačí 10 minut. V průběhu dušení přidáme i oregano a ke konci prolisovaný česnek. Rajčatovou zeleninovou omáčku v závěru zahustíme nahrubo nastrouhanou nivou. Dál již nevaříme

  3. Rajčatovou zeleninovou omáčku s nivou podáváme s jasmínovou rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!