Rajčatová pomazánka s tvarohem a bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
250 g rajčata
1-2 lžíce rajčatový protlak
3-5 lístků bazalka
250 g měkký tvaroh
2 ks jarní cibulka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata zbavíme zelených částí, podélně víckrát nařízneme a vložíme na chvíli do vroucí vody. Rajčata tak zbavíme slupky, poté je nakrájíme nahrubo. Cibulku očistíme a taktéž nakrájíme.

  2. Kostku tvarohu vybalíme a vyklopíme do vyšší nádoby, protože pomazánku budeme šlehat.

  3. Zeleninu přidáme ke tvarohu, nezapomeneme přidat také změklé máslo, lístky bazalky, směs osolíme podle své chuti a vše dobře prošleháme, až je pomazánka krémovitá. Na závěr zašleháme trochu rajského protlaku a podle potřeby rajčatovou pomazánku dochutíme.

  4. Rajčatová pomazánka s tvarohem a bazalkou chutná s pečivem, racio chlebíčky a také jako dip k namáčení zeleninových hranolek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!