Vepřové ocásky na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
2 lžíce ocet balzamico
1/2 lžičky mletý černý pepř
2 lžičky hrubozrnná sůl
4 ks vepřové ocásky

Postup přípravy receptu

  1. Masité vepřové ocásky zbavené kůže omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, olejem a balsamicovým octem. Touto směsí potřeme masité ocásky, které uzavřeme do plastové krabice a necháme přes noc v chladu odležet

  2. Odleželé ocásky z obou stran opečeme na oleji a jednotlivě i s výpekem zabalíme do alobalu určeného pro zahradní grilování. Balíčky důkladně uzavřeme a grilujeme na mírně rozpálených uhlících z každé strany asi 10 -15 minut. Pak maso přendáme do litinového hrnce, uzavřeme a necháme ještě asi 15 minut na okraji grilu dojít

  3. Vepřové grilované ocásky podáváme s čerstvou zeleninou, nejrůznějšími dipy a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!