Rajčata plněná vejci recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
125 g máslo
máslo
1 lžička hořčice
4 ks velké rajče
2 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 ks červená feferonka
toasty

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pikantní máslo. Čerstvé máslo necháme změknout. Feferonky očistíme, zbavíme jadérek a jemně usekáme. Máslo utřeme s hořčicí, solí, feferonkami a jemně usekanou petrželkou. Naplníme do malých, vodou vypláchnutých, mističek (nebo jiných tvořítek) a necháme v chladu ztuhnout

  2. Rajčata očistíme, rozkrojíme a dužinu vydlabeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na másle umícháme vajíčka spolu s česnekem a rajčatovou dužinou. Podle chuti osolíme a opepříme. Máslo vyklopíme z tvořítek a půlky rajčat naplníme míchanými vejci

  3. Rajčata plněná míchanými vejci podáváme s opečeným toastem a pikantním máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!