Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
6 ks rajče
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
1 hrst naťová cibulka
2 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
200 g smetanový tavený sýr
1 kelímek Gervais original

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme tuňákovou pomazánku. Tuňáka necháme okapat. Naťovou cibulku nasekáme nadrobno. Uvařená vejce nastrouháme najemno. V míse prošleháme roztíratelný smetanový sýr a žervé dohladka. Pak vmícháme okapaného tuňáka a nastrouhaná vejce. Pomazánku osolíme, opeříme a nakonec přidáme nasekanou naťovou cibulku. (Část zelené natě odložíme stranou na ozdobu.) Krémovou tuňákovou pomazánku necháme v chladu asi 20 minut rozležet

  2. Větší rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky vydlabaných rajčat lehce osolíme a naplníme krémovou tuňákovou pomazánkou

  3. Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou ozdobíme cibulkovou natí a podáváme na listech salátu. Vhodnou přílohou je pečivo a opečené toasty. Pomazánka chutná i natřená na pečivu s plátkem rajčete, v tom případě podáváme jako svačinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!