Černý kořen na másle recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 ks citron
olivový olej
mletý černý pepř
500 g černý kořen
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme hrnec se studenou vodou, do kterého vymačkáme šťávu z 1 citronu a přidáme lžičku soli. Černý kořen očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, pak ho oloupeme a nakrájíme na špalíčky, které ihned vložíme do připraveného hrnce s okyselenou a osolenou vodou. Pracujeme rychle, protože oloupaný černý kořen na vzduchu rychle mění barvu dohněda. Vodu přivedeme k varu a černý kořen zvolna vaříme přibližně 12 - 15 minut do poloměkka. Pak kousky kořene slijeme, ihned ochladíme v ledové vodě a osušíme

  2. Na pánvi zahřejeme máslo s olivovým olejem, na kterém zvolna opečeme špalíčky černého kořene dozlatova. Před dokončením vmícháme nasekanou jarní cibulku, kterou necháme krátce zpěnit a pokrm podle chuti osolíme a opepříme

  3. Černý kořen na másle podáváme teplý jako přílohu a také samostatně jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!