Rajčata a lilky plněné kapřím masem s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky máslo
4 ks rajče
2 ks lilek
500 g mozzarella
2 hrnky voda na podlití
podle chuti
1 lžička sůl
1 špetka kmín
1 hrst bylinky
náplň
3 lžíce olivový olej
1 špetka citronová kůra
300 g kapří maso
1 lžíce worcesterská omáčka
na ozdobu
8 lístků čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Kapra nakrájeného na podkovy vložíme do horké osolené a okmínované vody a vaříme 15 minut. Umyjeme rajčata, odkrojíme vrchní část, kterou si ponecháme na později, a vydlabeme. Vydlabanou část si dáme taky stranou. Lilky umyjeme, rozpůlíme a odstraníme vnitřek, abychom je mohli naplnit.

  2. Připravíme náplň. Z uvařeného kapřího masa odstraníme kůži a obereme maso od kosti. K masu přidáme vydlabanou dužinu z rajčat pokrájenou na malé kousky. Podle chuti směs osolíme. Přidáme olivový olej, worcesterskou omáčku a bylinky. Doporučuji bazalku, oregano a tymián. Do směsi přidáme ještě nastrouhanou citronovou kůru a promícháme.

  3. Směsí naplníme rajčata a lilky. Naplněná rajčata a lilky poklademe plátky mozzarelly. Rajče jedním plátkem, lilky dvěma, aby se pokryla naplněná plocha. Rajčata přikryjeme odloženým vrškem. Rajčata a lilky plněné kapřím masem s mozzarellou vyskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody, do které přidáme máslo a dáme do předehřáté trouby na 170 °C. Pečeme 30 minut.

  4. Rajčata a lilky plněné kapřím masem s mozzarellou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!