Těstoviny se zelím a masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 lžíce cukr krupice 1 - 2 lžíce hladká mouka drcený pepř 2 lžíce citronová šťáva 400 g mleté maso 1 lžíce drcený kmín 2 ks střední cibule 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžíce koření na steak 1 sklenice sterilované zelí 1 balíček mušličky (těstoviny)
Postup Těstoviny se zelím a masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme maso (půl na půl hovězí a vepřové) i koření, osolíme a za stálého míchání maso orestujeme
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, vsypeme na rozehřátý olej, zasypeme cukrem a necháme ho mírně zkaramelizovat. Přidáme zelí i s nálevem a dusíme za občasného míchání asi 30 minut. Podle potřeby podléváme teplou vodou. Pak zelí ochutíme kmínem, solí a citronovou šťávou. Ještě 5 minut podusíme, pak zaprášíme moukou a necháme ji 10 minut provařit
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě s olejem na "skus", scedíme a vsypeme do větší nádoby. K těstovinám přidáme maso i zelí, dobře promícháme a můžeme podávat.