Těstoviny se zelím a masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce cukr krupice
1 - 2 lžíce hladká mouka
drcený pepř
2 lžíce citronová šťáva
400 g mleté maso
1 lžíce drcený kmín
2 ks střední cibule
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce koření na steak
1 sklenice sterilované zelí
1 balíček mušličky (těstoviny)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme maso (půl na půl hovězí a vepřové) i koření, osolíme a za stálého míchání maso orestujeme

  2. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, vsypeme na rozehřátý olej, zasypeme cukrem a necháme ho mírně zkaramelizovat. Přidáme zelí i s nálevem a dusíme za občasného míchání asi 30 minut. Podle potřeby podléváme teplou vodou. Pak zelí ochutíme kmínem, solí a citronovou šťávou. Ještě 5 minut podusíme, pak zaprášíme moukou a necháme ji 10 minut provařit

  3. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě s olejem na "skus", scedíme a vsypeme do větší nádoby. K těstovinám přidáme maso i zelí, dobře promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!