Ragú z hovězí kližky s bílým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce máslo
2 ks cibule
250 ml smetana
200 ml bílé víno
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
60 dkg hovězí kližka
30 dkg čerstvé houby
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a posypeme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka opečeme. Maso osolíme, opepříme, podlijeme vínem a citronovou šťávou. Hovězí maso pod pokličkou dusíme za občasného podlévání doměkka. Podléváme opravdu jen trochu podle potřeby.

  3. Mezitím houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Houby podusíme na másle, podlijeme smetanou a asi 5 minut povaříme. K měkkému masu přidáme houby, ragú ještě krátce povaříme a podáváme.

  4. Ragú z hovězí kližky s bílým vínem podáváme s těstovinami a čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!