Domácí pizza s rajčaty ze zahrádky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 špetka sůl
5 ks rajčata
1 ks cibule
8 lístků bazalka
50 g droždí
4 lžíce olivový olej
1/2 hrnku olivový olej
4 hrnky hladká mouka
1/2 hrnku vlažná voda
150 g tvrdý sýr
1 konzerva rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Droždí necháme chvíli stát při pokojové teplotě, poté rozdrolíme a smícháme se čtyřmi polévkovými lžícemi vlažné vody a trochou cukru. Dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Sůl a mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něj vlijeme vzešlý kvásek, zbytek vody a olej. Těsto dobře propracujeme a necháme hodinu na teplém místě kynout

  2. Připravíme rajčatový základ - rajčatový protlak smícháme s prolisovaným česnekem, cibulí nakrájenou najemno, přidáme olivový olej a sůl

  3. Z vykynutého těsta uděláme tenkou placku a dáme ji do vymazané formy na pizzu, těsto by mělo být jemné a vláčné, pak se s ním dobře pracuje

  4. Těsto potřeme připraveným rajčatovým základem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, poklademe plátky šunky a tenkými plátky nejlépe domácích rajčat, jejchž chuť a vůně u tohoto pokrmu dobře vynikne

  5. Domácí pizzu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut, až okraje pizzy zezlátnou. Vyndáme z trouby, poklademe několika lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!