Pudinkový velikonoční beránek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
150 g cukr moučka
150 g polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
5 lžic horká voda
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem, olejem a horkou vodou do pěny. Přimícháme mouku, pudinový prášek, prášek do pečiva a sůl. Nakonec vmícháme citronovou šťávu a vyšlehaný bílkový sníh. Těsto na beránka lehce promícháme a vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou.

  2. Spodní díl formy s těstem přiklopíme horním dílem, vložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Pak teplotu ztlumíme na 175 °C a beránka dopékáme dalších 25 minut.

  3. Upečeného pudinkového velikonočního beránka necháme vychladnout, pak vyklopíme a podle vlastní fantazie dozdobíme (čokoládová poleva, mašlička, cukr).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!